De 5 bästa kamerorna för att fotografera bilar

Många som gillar bilar gillar också att ta bild på bilar, t.ex. vid utställningar eller på racerbanor. Vissa har såklart också en egen bil som de ständigt gillar att fotografera från olika vinkar och på olika platser. För att göra dessa bilder så bra som möjligt måste du ha en bra kamera.

Sanningen är den att de flesta som fotograferar bilar som hobby gör detta med sin mobiltelefon. Vill du dock få bättre kvalitet på bilderna så bör du införskaffa dig en kvalitativ systemkamera som kan ta riktigt bra bilder. Med det sagt krävs det som med allt annat att man har en del kunskap inom fotografering för att bilderna ska bli bra också.

Vi kommer nedanför lista de 5 bästa systemkamerorna du kan införskaffa dig för att uppgradera ditt fotograferande. Listan kommer inte vara i inbördes ordning utan vi listar bara 5 stycken som vi tycker är bra helt enkelt. En bra idé kan också vara att kolla med dina nära och kära om de har någon kamera du kan få låna, antingen för att testa och sen köpa en likadan själv, eller bara för att låna så du kan ta några fåtal bilder.

Hoppas läsningen blir intressant, och nu kör vi igång!

Canon EOS 80D

Denna snabba och kraftfulla kamera är perfekt för dig som vill fotografera bilar. Kameran kräver inte så mycket kunskap för att kunna behärska och är mycket exakt i alla slags ljus. Med det snabba och responsiva autofokuset kan denna kamera fotografera skarpa och snygga bilder även om objektet du ska ta bild på är i rörelse.

En Canon EOS 80D kamera passar perfekt för att ta bilder på bilar på långt håll men även på nära håll om du till exempel vill ta bild på däcken. Vill du för övrigt veta mer om bildäck kan du göra detta på http://www.köpabildäck.se/vad-ar-radialdack/ som har riktigt bra information inom området.

Nikon Z6

Nikon Z6 är också en mycket snabbt kamera, den har dessutom världens bredaste objektvfattning i fullformat och kan fånga ljuset bättre än tidigare modeller.

Kameran har en felfri färgåtergivning och en välfungerande bildstabilisator. Den enda nackdelen med denna kamera är att sökfrekvensen är låg och skärmen inte har pekfokus för stillbilder.

Sony A6000

Sony A6000 är en ganska avancerad kamera som trots detta är relativt billig att köpa hem. Denna kamera kombinerar att autofokus med en kontrasdektektering.

Kameran har en 24,3 megapixels APS-C-sensor och ett 16-50 mm zoomobjektiv.

Canon EOS 90D

Canon EOS 90D är en av de mest lättanvända systemkamerorna på marknaden som går att använda både för fotografering och videoinspelning. Således kan du både fotografera och spela in videor på bilar med denna kamera.

De stora fördelarna med denna kamera är att du får en grym bildkvalitet på dina bilder. Knappen som man tar bild med sitter också väldigt bra och ergonomiskt. Kameran har även en grym pekskärm som man kan använda och det är möjligt att filma i 4K-upplösning. Den enda nackdelen med denna kamera är att det endast finns en kortplats.